Tivoli Food Festival

Oplev Tivoli Food Festival fra den 17. maj - 25. maj, hvor vi fejrer det gode madhåndværk og de sæsonfriske råvarer fra hele Danmark.

Nimb er som de foregående år vært for en række spændende events - både på tallerkenen og i glasset.

Billetter kan købes fra den 12. april 2025.
Som Lux-medlem har du allerede nu mulighed for at købe billetter til udvalgte events.


Velkommen, skål og velbekomme! 

17.05 Whiskeyparring med Thy Whiskey

17.05 HTH Livekøkken med Håkon Solbakk

18.05 Smørrebrødsfest på Fru Nimb

18.05 DM i Blindsmagning 

20.05 Sprøjteteknik med Cakenhagen

20.05 Bouillabaisseaften i Nimb Brasserie

21.05 Østers-workshop

21.05 HTH Livekøkken med Lemaitre & Vahé

23.05 HTH Køkkenfest med Nimb Bar

24.05 Langbordsmiddag med CARDENAU

25.05 Smag på Tivoli

2504-TFF-Diverse-KV-900x910px

En whiskyoplevelse, du sent vil glemme

Whiskyparring med Thy Whisky og venner

Ofte nydes whisky for sig selv, men parrer man den med andre smagsindtryk, kan det give en helt anden oplevelse. Grundlægger og medejer af Thy Whisky, Andreas Poulsen, vil servere fem glas Thy Whisky for dig side om side med kulinariske indslag, der tilsammen former smagen af Thy. På dagen får vi besøg af Michelinrestauranten Tri fra Agger, Restaurant Lyspunktet fra Hanstholm og en række andre gode venner fra Thys kulinariske skattekammer. Her kan du opleve råvarerne i samspil med de dygtige håndværkere bag. Det bliver en whiskysmagning ud over det sædvanlige.

Thy Whisky Distillery tager whisky af højeste kvalitet, lokale råvarer og sporbarhed til et nyt niveau. Det økologiske whiskydestilleri i hjertet af Thy har samlet hele processen fra mark til flaske på familiens økologiske slægtsgård i 8. generation. Deres whisky har vundet priser i hele verden, blandt  Europas Bedste Single Malt i The Whisky Bible og Årets Single Estate Destilleri ved Icons of Whisky i London 2024.

HVORNÅR
17. maj kl. 13:00 - 14:00

HVOR
Fællesteltet på Plænen

PRIS
Arrangementet er gratis og inkluderet i din entrébillet

TFF-2025-Whiskey

Vær med til at fejre Norges nationaldag på gastronomisk vis

HTH Livekøkken med Håkon Solbakk

I anledning af Norges nationaldag slår vi dørene op til en eftermiddag med et særligt twist. Glæd dig til en kulinarisk oplevelse, hvor Norge kommer med i køkkenet.  

Til denne særudgave af HTH Livekøkken vil Håkon Solbakk lave retter inspireret af den festmad, man spiser i Norge på nationaldagen. Dette involverer klassiske ingredienser som rømme (en norsk form for syrnet fløde), friske urter og skaldyr, alt sammen lavet med et moderne twist. Her bruges norske råvarer og Håkon vil kombinere traditionelle smage med innovative teknikker. 

Håkon Solbakk er kok og køkkenchef på den eksklusive restaurant Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. Med en Michelin-stjerne på sit CV og titlen som nordisk mester i kokkekunst fra 2022, har han markeret sig som en af Norges mest talentfulde kokke. I seks år har han været en del af det norske kokkelandshold og er kendt for sin kompromisløse præcision, innovative tilgang og passion for nordiske råvarer.

HVORNÅR
17. maj kl. 15.30-16.30

HVOR
Fællesteltet på Plænen

PRIS
Arrangementet er gratis og inkluderet i din entrébillet

TFF-2025-HTH-Solbakk

Nyd højtbelagte lækkerier i fornemme opgivelser

Smørrebrødsfest på Fru Nimb

Vi fejrer klassikeren i det danske køkken, når vi slår dørene op til en vaskeægte smørrebrødsfest hos Fru Nimb.  

Nyd tre serveringer med både klassikere og nye højtbelagte kreationer. Hertil serverer vi øl, vand, hvid- og rosévin i rigelige mængder (inkluderet i prisen). Ønsker du snaps til maden, kan det tilkøbes på dagen.  

Bordet er dit i to timer, hvorefter du kan slå mave i Tivolis smukke have og nyde mange af de andre eventyrlige oplevelser, Tivoli Food Festival har at byde på.  

Vi forbeholder os retten til at bede om gyldigt ID ved tvivl om alder. Der serveres ikke alkohol til personer under 18 år.

HVORNÅR
18. maj kl. 12:00 - 14:00 & 14:30 - 16:30

HVOR
Fru Nimb - indgang via Tivoli

PRIS
750 kr. per person
Prisen inkluderer tre serveringer samt drikkevarer hertil (husets øl, vand, hvid- og rosévin).  
Bemærk venligst at entré til Tivoli ikke er inkluderet i prisen.

Reservér din plads

fiskefilet_900x910px

Finalen for Det Åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning, 2025

DM i Blindsmagning

Kom med til DM i Blindsmagning, som for femte år i streg afholdes på Axelborg, Vesterbrogade.  

Kunsten at blindsmage er både svær og fascinerende, og selv om pladserne til selve konkurrencen for længst er revet væk, får du nu muligheden for at få en eksklusiv smagsprøve på, hvad landets bedste blindsmagere udsættes for. En billet til dette arrangement giver dig adgang til at overvære finalen ved DM i Blindsmagning og smage de tre finalevine samtidig med de dystende finalehold. Kan du mon slå dette års finalister?  

Vi forbeholder os retten til at bede om gyldigt ID ved tvivl om alder. Der serveres ikke alkohol til personer under 18 år. 

Billetter til arrangementet købes på forhånd.

HVORNÅR
18. maj kl. 16:15 - 18:00 

HVOR
Axelborg, Vesterbrogade 4

PRIS
100 kr. per person
Inkluderet i prisen er vin, vand og salte snacks.

Reservér din plads

Blindsmagning_900x910px

Lær teknikkerne fra den berømte Tivolikage

Sprøjteteknik med Cakenhagen

Lær sprøjteteknik som en ægte konditor sammen med Cakenhagen. Vær med til at sprøjte og pynte den berømte Tivolikage. Du vil blive guidet gennem hele forløbet af vores chefkonditor Sylvain Tarpi, som undervejs lærer dig tips og tricks med den drilske kunst. Du får din egen kage at dekorere, og der vil selvfølgelig være smagsprøver. 

Cakenhagen har to konditorier – et inde i Tivoli, der følger Havens sæsoner, og et på Vesterbrogade 1, der har åbent hele året. Med et imponerende udvalg af fine kager og perlende champagne er Cakenhagen et rent slaraffenland for alle med en sød tand. Kagerne laves med respekt for det gode håndværk, sæsonens bedste råvarer og inspiration fra Tivolis fortryllende univers. 

HVORNÅR
20. maj kl. 13:00 - 14:00 

HVOR
Fællesteltet på Plænen

PRIS
Arrangementet er gratis og inkluderet i din entrébillet

TFF-2025-CakenhagenEvent-900x910px

Kom og smag på Marseilles verdensberømte fiskesuppe

Bouillabaisse i Nimb Brasserie

Oplev en autentisk smagsoplevelse i Nimb Brasserie, hvor vi fejrer Københavns og Marseilles venskabsår ved at servere den klassiske franske fiskegryde bouillabaisse for dig. Retten er rig på smag og tradition og bliver tilberedt af La Calanque Bleue, som er kommet fra Marseille kun for denne enestående aften. Restauranten har tidligere været forbi Mexico, Japan og Schweiz med samme koncept.  

La Calanque Bleue er en familieejet restaurant i Sausset-les-Pins i Sydfrankrig og specialiserer sig i den traditionelle provençalske ret, bouillabaisse. Grundlagt i 1946 er den vokset til en semi-gastronomisk restaurant, der nu ekspanderer globalt gennem begivenheder som Challenge Bouillabaisse og snart verdensmesterskabet i bouillabaisse. 

Vi forbeholder os retten til at bede om gyldigt ID ved tvivl om alder. Der serveres ikke alkohol til personer under 18 år. 

Billetter til arrangementet købes på forhånd.

HVORNÅR
20. maj kl. 17:30 - 21:30

HVOR
Nimb Brasserie, Bernstorffsgade 5, 1577 København V – indgang via Nimb Hotel

PRIS
1.450 kr. per person
Inkluderet i prisen er bobler og snacks, bouillabaisse, dessert, vinmenu, vand og kaffe/the med sødt.
Bemærk venligst at entré til Tivoli ikke er inkluderet i prisen.  

Reservér din plads

TFF-2025-Bouillabaisse

Smag på Limfjordens østers

Lær at åbne østers med Jyllandsakvariet

Er du nysgerrig efter at smage Limfjordens fineste delikatesse, men har du aldrig helt turdet åbne en østers? Til Tivoli Food Festival inviterer Jyllandsakvariet dig på en uforglemmelig smagsrejse, hvor du lærer, hvordan man åbner østers med selvtillid. Jyllandsakvariet guider dig gennem sanseoplevelser og spændende historier om Limfjordens unikke økosystem og østersens rejse fra fjord til bord. Egner sig både til nybegyndere og kendere, der vil finpudse deres teknik. 

Workshoppen indeholder:
  • Introduktion til Limfjorden og dens gastronomiske betydning
  • Gennemgang af østersens biologi og levevilkår
  • Praktisk demonstration af hvordan du åbner en østers korrekt og sikkert
  • Smagning af friske østers – og en chance for at eksperimentere med smagskombinationer 

HVORNÅR
21. maj kl. 12:30 & 13:30

HVOR
Fællesteltet på Plænen

PRIS
Arrangementet er gratis og inkluderet i din entrébillet

TFF-2025-Oesters

Klassisk fransk velsmag – bouillabaisse med sauce rouille

HTH Livekøkken med Etienne Lemaitre og Nicholas Georges Vahé

Nicholas og Etienne inviterer dig til en kulinarisk oplevelse i HTH Livekøkkenet, hvor de vil tilberede en klassisk bouillabaisse – den berømte sydfranske fiskesuppe – akkompagneret af en hjemmelavet sauce rouille og surdejsbrød. 

Deres madlavning handler ikke kun om smag, men også om historie og tradition. I løbet af denne masterclass kommer du med rundt i bouillabaissens oprindelse fra Marseille, dens betydning for fransk gastronomi og de nøje udvalgte ingredienser, der gør denne ret helt unik. 

De vil demonstrere hele processen i det smukke HTH-køkken, fra valg af friske fisk og skaldyr til den perfekte balance af krydderier, safran og fond, der giver suppen dens karakteristiske smag. Samtidig viser de dig, hvordan en ægte sauce rouille laves – en cremet mayo med safran, der løfter retten til nye højder. 

Étienne Lemaître har været kok på Den Franske Ambassade i 22 år, hvor han har lavet mad til store kunstnere, såvel som statsoverhoveder og regenter. Før det har han arbejdet i USA, Schweiz, Polen og Cypern.  

Nicolas Georges Vahé er uddannet kok, chocolatier og konditor og flyttede til Danmark i 1998 for at arbejde på Falsled Kro på Sydfyn. Siden 2006 har han fokuseret på salg af gourmetspecialiteter, men nu er det på tide for ham at vende hjem til det simple - god og nem mad. 

HVORNÅR
21. maj kl. 15:30 – 16:30

HVOR
Fællesteltet på Plænen

PRIS
Arrangementet er gratis og inkluderet i din entrébillet

TFF-2025-Generel

Nimb Bars egen Damiano Pezzi mixer lækre cocktails med Silent Pool Gin

HTH Køkkenfest med Nimb Bar

Dagens hovedingrediens er Nimbs husgin, Silent Pool, som med sin fyldige og friske smag skaber grobund for mixolog Damianos Pezzis kreativitet. Ved sin side i HTH Køkkenet står flair-bartenderen, Carmine Liguori og kaster rundt med den turkisblå ginflaske fra Silent Pool. Carmine er 3x italiensk flair-mester og er fløjet direkte ind fra Bergamo for at deltage i årets køkkenfest med sine evner.  

Nyd hele showet til up-tempo lounge toner fra DJ Betty B, når du får mulighed for at smage på forskellige slags gin-cocktails og lære, hvordan man sammensætter smage som en professionel.   

Vi forbeholder os retten til at bede om gyldigt ID ved tvivl om alder. Der serveres ikke alkohol til personer under 18 år.

HVORNÅR
23. maj kl. 15:30 – 17:30

HVOR
Fællesteltet på Plænen

PRIS
Arrangementet er gratis og inkluderet i din entrébillet

HTHLivekoekken-NimbBar-900x910px

CARDENAU fortolker Odsherred, Fjordlandet og Nordsjælland

Langbordsmiddag med CARDENAU

Langbordsmiddagen er en invitation til at sanse den uformelle, men kompromisløse gastronomi, som er kernen i universet hos CARDENAU. Som gæst skal du sidde omkring et langt bord og opleve en lækker menu, der afspejler CARDENAUS kærlighed til rene smage, sæsonens bedste råvarer og det klassiske håndværk – altid med et fransk strejf. 

Til langbordsmiddagen vil der være et udvalg af lokale producenter fra Sjællands kyst til fjord. På den måde hylder vi både nærområdets råvarer og de dygtige mennesker bag, mens CARDENAU kombinerer det med deres kulinariske tilgang. 

CARDENAU er skabt ud fra en passion for smag, håndværk og gode råvarer. Bag står Francis Cardenau, en af Danmarks mest anerkendte kokke, og hans søn Victor Cardenau, der sammen viderefører familiens gastronomiske arv med en moderne tilgang. 

Vi forbeholder os retten til at bede om gyldigt ID ved tvivl om alder. Der serveres ikke alkohol til personer under 18 år. 

HVORNÅR
24. maj kl. 18:30 - 21:00

HVOR
Fællesteltet på Plænen

PRIS
1.095 per person.
Bemærk venligst at entré til Tivoli ikke er inkluderet i prisen. 

Reservér din plads

TFF-2025-Langbord

Oplev fem af Havens restauranter i én middag

Smag på Tivoli

Har du svært ved at vælge, hvilken restaurant du skal besøge, når du er i Tivoli? Til denne særlige langbordsmiddag kan du opleve hele fem restauranter i ét måltid. 

Du får fem mindre serveringer fra hhv. Restaurant Paafuglen, Figaro, Kilden i Haven, Nimb Brasserie og Cakenhagen serveret som langbordsseating i Fællesteltet på Plænen.  

Til sidst runder vi middagen af med kaffe fra Original Coffee og sødt fra Lakrids by Bülow.  

Arrangementet finder sted i Fællesteltet på Plænen og er sat til at vare fra kl. 18.00 til kl. 20.30. Teltet er en dobbelttipi med åbne sider hele vejen rundt, så vi opfordrer til, at man tager varmt tøj på. 
 
Vi forbeholder os retten til at bede om gyldigt ID ved tvivl om alder. Der serveres ikke alkohol til personer under 18 år. 

HVORNÅR
25. maj kl. 18:00 – 20:30

HVOR
Fællesteltet på Plænen

PRIS
595 kr. per person
Prisen inkluderer middag og drikkevarer.
Bemærk venligst at entré til Tivoli ikke er inkluderet i prisen.

Reservér din plads

Kager_Dronning_50aar_900x910