Familien Cardenau inviterer til eksklusiv grillaften på Nimb Roof

Stjernekokken Francis Cardenau og hans søn Victor byder, sammen med Nimb, på sommerens hyggeligste grillaften med byens bedste udsigt. Den 16. august lægger Nimb Roof tagterrasse til en aften fyldt med ekstraordinær grillmad og højt humør serveret af familien Cardenau.

Francis Cardenau er kendt både nationalt og internationalt som den første kok i Danmark, der opnåede to Michelinstjerner (på restaurant Kommandanten). Han er tidligere restauratør og har i en årrække være præsident for Danmark ved Bocuse d’Or kokkekonkurrencen. Sammen med familien driver han i dag virksomheden CARDENAU, som arbejder for at videregive den franske gastronomiske kulturarv gennem langbordsmiddage og arrangementer med fokus på at spise lokale danske råvarer i sæson - gerne med et fransk touch.

Derudover arbejder CARDENAU for at højne kvaliteten af danske råvarer og fødevarer i samarbejde med både danske landmænd og fødevareproducenter, ligesom familien ønsker at inspirere danskerne til at spise flere grøntsager og bælgfrugter. Familien Cardenau elsker også skaldyr, fisk og forskellige former for animalsk protein, som vi danskere måske har glemt at spise eller ikke har tradition for at servere.

Til grillaften på Nimb Roof bliver der således grillet og kokkereret et udvalg af sommerens dejlige grønsager samt skaldyr, fisk og kanin, og gæsterne vil uden tvivl kunne smage og mærke Francis og Victors passion og kærlighed til mad og råvarer. Til maden serverer Theis Vine deres skønne Ultimate Rose, som med sine rene, blomstrede noter og et twist af hvid peber, på én gang fremstår top klassisk og super moderne i sit udtryk. Hele oplevelsen bliver bundet sammen af stemningsfuld live-musik og udsigt over Københavns tage.

PRIS
1.750 kr. per person

HVORNÅR
16. august fra kl. 18:00 til 22:00

HVOR
Nimb Roof, Bernstorffsgade 3, 1577 København V – indgangen ligger mellem Tivoli Food Hall og Nimb Hotel

Reservér bord

Cardenau-Grillaften-900x910px

1000 Points Dinner

I forlængelse af middagen i fjor med vine gennem 100 år, fra 2021 tilbage til 1921, afholder vi under Copenhagen Cooking en middag med 10 udsøgte vine, der alle har opnået en rating på 100 point i The Wine Advocate.

Vinene er ikke blot af ypperste kvalitet, men også sjældne og kostbare, og omfatter de første vine Robert Parker tildelte 100 point i The Wine Advocate: Château Mouton-Rothschild 1982 og Château Cheval Blanc 1982. Disse vine får selskab af Château Lafleur, som i dag anses for at være kandidat til 1982-årgangens bedste vin.

Mere sjældne end ovennævnte vine er champagnerne fra Selosse, der ud over den stærkt efterspurgte 2008-årgang også inkluderer den eneste dégorgering af Substance, som har opnået 100 point.

Tilsvarende sjældne vine er Pingus 2004 og L’Ermita 2013, hvis første årgange opnåede 100 point.

Aftenens mest sjældne vin er Eva Frickes Lorcher Krone Riesling Trockenbeerenauslese 2019, som er den hidtil eneste Trockenbeerenauslese fra Rheingau, der har opnået en rating på 100 point.

Eva Fricke deltager i middagen.

HVORNÅR
22. august kl. 18

RESERVÉR BORD
Yderligere information og deltagelse til denne unikke middag foregår via henvendelse til L’Esprit du Vin på email@esprit-du-vin.com
att.: Jørgen Christian Krüff.

Dette event er en del af Copenhagen Cooking.

copenhagen-cooking-1000-points-dinner-818x610px

Menu & Vine

Aperitif

Kongekrabbe, Gastro Unika Caviar og Asparges panna cotta 
2019 Lorcher Krone Riesling trocken · Rheingau · Eva Fricke

Stegt Pighvar med champagne beurre blanc, caviar, jordskokker og grønne æbler
2008 Champagne Jacques Selosse · L’Ensemble des Crus 

Confiteret selleri med croutons, frisk trøffel og brunet smør
1986 Marques de Murietta Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco

Stegt og confiteret due med bagte rødbeder, brombær og skysauce med langpeber
2013 L’Ermita · Priorat · Álvaro Palacios
2004 Pingus · Ribera del Duero · Peter Sisseck

Tournedos Rossini
1982 Château Mouton Rothschild · 1er Grand Cru Classé Pauillac
1982 Château Cheval Blanc · 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion
1982 Château Lafleur · Pomerol

Comté & Brillat-Savarin
Champagne Jacques Selosse · Substance · Grand Cru Avize
{1986-2012 D 07·2019}

Pre-dessert
2019 Lorcher Krone Riesling Trockenbeerenauslese · Rheingau · Eva Fricke

Belgisk vaffel med sauternesiscreme og honning
1962 Château d’Yquem · 1er Grand Cru Classé Supérieur Sauternes

 

Koreansk fine dining møder unikke champagner

I august kan Tivolis gæster opleve en enestående kombination af koreansk fine dining og eksklusive champagner. Det sker, når august måneds pop-up restaurant i Det Japanske Tårn, MODU, præsenterer en særlig champagne-pairing til deres 14-retters menu.

Bag MODU står en af Mellemøstens førende kokke og restauratører, Reif Othman, sammen med to af koreansk gastronomis fremmeste ambassadører i Danmark: Kristian Baumann, kendt fra den to-stjernede restaurant Koan, og Youngjin Kim, den talentfulde køkkenchef på restaurant Juju.

Denne enestående middag byder på koreansk topgastronomi med udsøgte ingredienser som fjordrejer, langoustine, østers, and, kaviar og rød shiso, parret med særligt udvalgte og eksklusive champagner.

HVOR
Det japanske Tårn, Tivoli

HVORNÅR
25. august fra kl. 18:00 til 23:00

PRIS
2.600 kr. per person
Bemærk venligst at prisen ikke inkluderer entré til Tivoli.

Reservér bord

Koreansk-fine-dining-818x610px

Menu

Blanc de Blanc 1er Cru Mandois 2019

TOFU
med fjordrejer & GastroUnika Caviar

KOLDE NUDLER
med aromatiske urter & blomster

Blanc de Blanc vintage Deutz 2017

JOMFRUHUMMER "YUKHOE"
Dansk jomfruhummer i krydret soya sauce

Terroir Extra Brut Blancs de Blancs Agrapart

MANDU AF SÆSONENS FISK
med boullion af grillet and

GRILLET COURGETTE
med ssamjang & syltede sager

Cuvee Victor 2012 Henri Mandois
Nicolas Francois – Magnum Billecart Salmon 2008

GLASERET ANDEBRYST SSAM
med salater & doenjang

AROMATISKE RIS
med svampe & tang

Blanc de Blanc Grand Cru 2002 Bruno Paillard

SHISO SORBET
med jordbær eddike

CHOCOLADE & GOCHUGARU
med karamelliserede ris